Σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βαθμολογεί την μέχρι τώρα θητεία της παράταξής του στην διοίκηση του δήμου με βαθμό που μόλις ξεπερνά την βάση. Αποκαλύπτει δε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Μιλώντας στο www.parallaximag.gr, ο Γ. Μπουτάρης δηλώνει στην ερώτηση τι βαθμό θα έβαζε στην διοίκηση του δήμου.
«Θα βαθμολογούσα τον πρώτο χρόνο της δημαρχίας με έξι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίσαμε είναι τα σκουπίδια. Το ζήτημα είναι η αποκομιδή. Θα δούμε πώς λειτουργούν και άλλες παρόμοιες πόλεις, όπως η Νίκαια και ανάλογα θα αποφασίσουμε.

Το πρώτο βήμα είναι ότι επειδή δε θα έρθουν στην ώρα τους τα οχήματα που έχουμε παραγγείλει, θα δώσουμε την αποκομιδή ενός διαμερίσματος σε ιδιώτη. Θα γίνει χαμός. Ας γίνει... Δεν υπάρχει άλλη λύση. Σε όλη την Ευρώπη η διαχείριση των απορριμάτων γίνεται πια ιδιωτικά. Θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό επιτελείο με χημικούς, μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους που θα ελέγχουν την κατάσταση, αλλά αυτό το χάλι δεν μπορεί να συνεχιστεί, δε γίνεται».


«Γιατί να μην είμαι ξανά υποψήφιος; Λέω με το μυαλό μου ότι εγώ το 2014 θα είμαι 72 χρονών. Αν έχω την ίδια σωματική κατάσταση, όπως τώρα που δεν καταλαβαίνω τίποτα, γιατί να μην είμαι; Χώρια που τότε θα είναι και καλύτερα τα πράγματα. Και οικονομικά θα είναι καλύτερα, ο δήμος θα έχει μπει σε μία ρέγουλα, δηλαδή λέω γιατί να φάω όλο το ζόρι και να φύγω στην πορεία; Δε με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου η κεντρική πολιτική σκηνή. Έχω πολιτική άποψη, όμως».