Η τοποθέτηση στην βουλή του διαγραφέντα από τη Νέα Δημοκρατία, Σωτήρη Χατζηγάκη, έρχεται να δικαιώσει απολύτως την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για απομάκρυνση από το κόμμα του Θεσσαλού βουλευτή. Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του κ. Χατζηγάκη:   

«Δυστυχώς, το Κόμμα, το οποίο επί τριάντα οχτώ χρόνια είχα την τιμή να το υπηρετώ με συνέπεια, ακολούθησε μία συγκεχυμένη και τελείως παραπλανητική πολιτική στο θέμα αυτό και δημιούργησε την εντύπωση στον κόσμο ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θα έλθει, θα μειωθούν οι συντελεστές της αμέσου φορολογίας και τελείωσε το πράγμα. Δεν λύθηκε το πρόβλημα. Επομένως, κακό το μνημόνιο, κακό όλα, εμείς έχουμε τις λύσεις.  

Θυμίζει το «εμείς έχουμε τα λεφτά» του κυρίου Παπανδρέου. Παρόμοια είναι. Θα είναι πολύ αφελές να πούμε ότι το πρόβλημα, του οποίου τη λύση δεν μπορεί να τη βρει όλη η Ευρώπη, η Αμερική, όλος ο κόσμος, βρέθηκε ξαφνικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με το επιτελείο του και βρήκε τη συνταγή παγκόσμια. Είναι πρωτότυπο πράγματι. Βρήκαμε εμείς τη συνταγή της μεγάλης κρίσης, που ταλανίζει τον κόσμο όλο. Το βρήκαμε εμείς στην Ελλάδα. Μπράβο μας!».