Η Βουλή των Ελλήνων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, προσφέρει - για τρίτη συνεχή χρονιά - δώρα σε 1.512 μαθητές σχολείων ακριτικών περιοχών και απομακρυσμένων νησιών της χώρας. Όλα καλά μέχρι εδώ καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο αισιόδοξος μέσος πολίτης είναι ότι «επιτέλους θα πάνε βιβλία στα σχολεία μαζί με τον Άη Βασίλη»! Ωστόσο, ούτε σαν δώρο δεν θα δούν βιβλία οι μαθητές εφέτος καθότι το άκρως ειρωνικό έως και... τραγελαφικό στην κίνηση της Βουλής είναι ο gadget χαρακτήρας των δώρων που θα αποσταλούν τελικά!  Διότι σε μια προσπάθεια επικρότησης της πολιτικής της Άννας Διαμαντοπούλου για την καθιέρωση των DVD αντί των βιβλίων στα σχολικά έδρανα, η Βουλή αποφάσισε να αποστείλει σε μαθητές των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας - εκεί δηλαδή που δεν έφτασαν όχι μόνο τα βιβλία αλλά ούτε τα DVD της Άννας με την σχολική ύλη- φωτοτυπικά ( για να φωτοτυπίσουν την ύλη) , CD και DVD players ( για να «παίζουν» τα DVD του υπουργείου) και συσκευές fax!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα σχολείων (!) ορεινών και νησιωτικών περιοχών, αποστέλλοντας υπολογιστές, φωτοτυπικά, συσκευές fax, ραδιοκασετόφωνα, τηλεοράσεις, CD και DVD players, χάρτες, διαδραστικό πίνακα κ.ά. για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση παιδιών από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες απομακρυσμένων περιοχών.

Τα δώρα θα διανεμηθούν σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων των νομών Δράμας, Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κιλκίς, Πέλλας, Ροδόπης, Σερρών, Χίου, Φλώρινας, όπως και σε ένα σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στην Αθήνα.
    

Α.Γ.