Ποικίλα ερωτήματα προκύπτουν, αναμφίβολα από τις διευκρινίσεις που έσπευσε να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος με τις μεταμεσονύχτιες δηλώσεις του διέψευσε ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με το χρόνο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε για την αίτηση του ΔΟΛ για δάνειο στην Εθνική Τράπεζα. Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον Σταύρου Ψυχάρη αλλά και την απάντηση του εκδότη, νέο ζήτημα προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι έμαθε για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που ζήτησε ο ΔΟΛ από την Εθνική πριν από την απάντηση της Τράπεζας, όταν του τηλεφώνησε ο διοικητής της ΕΤΕ.

Ωστόσο, στις διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπεγλίτης παρουσιάσε λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Είπε, συγκεκριμένα ότι ο πρώην πρωθυπουργός έμαθε για το δάνειο, αφού πρώτα ο ΔΟΛ είχε πάρει αρνητική απάντηση.

Ο Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε ότι η Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει το δάνειο, διότι ο αιτών δεν πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια. Η άρνηση της Τράπεζας δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές παρεμβάσεις, είτε του πρωθυπουργού, είτε της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ότι ο τότε πρωθυπουργός ενημερώθηκε μετά από την απόρριψη του δανείου από την Εθνική Τράπεζα.

Ανέφερε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι οι εφημερίδες του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού συγκροτήματος τηρούσαν αρνητική στάση στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής με την ALPHA BANK, την οποία ο ίδιος θεωρούσε μια θετική πρωτοβουλία, πληροφορήθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα, ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη του δανείου.

Ο κ. Παπανδρέου στήριξε την αυτόνομη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που δείχνει ότι οι εποχές των σχέσεων ή των επιρροών στο Τραπεζικό σύστημα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Αναμφισβήτητα, η διαφοροποίηση του κ. Μπεγλίτη δημιουργεί απορίες για το πως εξελίχθηκαν τελικά τα γεγονότα και είναι πιθανή και νέα ανακοίνωση από την Ιπποκράτους ώστε να καλυφθούν τα «χρονικά» κενά...


Σχετικά Θέματα:


TAGS