Τη φράση του Ορφέα από τα Αργοναυτικά, «πάσιν εφ΄ηρώεσσιν κακών δ΄ ανεφαίνετο πυθμήν» που σημαίνει ότι «όλοι κοιτάζαμε τα κακά, αλλά κανένας δεν έβλεπε το τέλος», χρησιμοποίησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να περιγράψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Στη κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ο κ. Παπούλιας με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, το ενδιαφέρον εστιάζεται, όχι τόσο σε όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες αλλά στη γλώσσα που χρησιμοποίησαν.

Γιατί μπορεί ο κ. Καρατζαφέρης να μας έχει συνηθίσει σε αρχαίες ρήσεις για να μεταφέρει τα μηνύματά του αλλά η απάντηση του κ. Παπούλια μάλλον προκαλεί έκπληξη.

«Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», απάντησε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω τα λεγόμενα του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης συνέχισε βέβαια με... αρχαιοελληνικό λεξιλόγιο και στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση.

«Γιατί η κατά μόνας συναντήσεις, το διαίρει και βασίλευε δεν βοηθούν. Και άλλο το συμφέρον της χώρας και άλλο το κομματικό συμφέρον του καθενός», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε πως «με σηκωμένο το ένα δάκτυλο, δεν βλέπω να υπάρχει αυτή η γροθιά, και αυτό το δάχτυλο μπορεί να σπάσει και να προκύψουν προβλήματα».