Ήταν αρχές Οκτωβρίου, όταν με απόφαση του τότε υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου ακυρώθηκε η μετάθεση της Φαίης Καραβίτη, συζύγου του ευρωβουλευτή και πρώην ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα στο Βερολίνο, σε θέση ανταποκρίτριας του ΑΠΕ.
Με τον τρόπο αυτό, η Φαίη Καραβίτη, θα μπορούσε να βρίσκεται πιο κοντά στον σύζυγό της που πλέον εργάζεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μετακομίσει  στο Βερολίνο.
Μετά την ακύρωση της μετάθεσης, ανακοινώθηκε ότι η κάλυψη της θέσης που προέκυψε ύστερα από τη  λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Παππά, θα γινόταν με πρόσκληση ενδιαφέροντος μεταξύ του προσωπικού του ΑΠΕ.
Η προκήρυξη έγινε, οι υποψηφιότητες κατατέθηκαν και εδώ και λίγες μέρες, η Φαίη Καραβίτη άρχισε να στέλνει τηλεγραφήματα από την Γερμανία. Ήταν βλέπετε, αυτή που επελέγη για τη θέση του ανταποκριτή.
Δεν γνωρίζουμε πόσοι εργαζόμενοι του ΑΠΕ εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση, ούτε τα προσόντα τους. Ενδεχομένως το βιογραφικό της Φαίης Καραβίτη να ήταν το καλύτερο- αλήθεια, πόση σημασία έχει αυτό;
Η ουσία είναι ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο, το «χατίρι» του ευρωβουλευτή, έγινε.
Και εικάζω ότι όσα ισχύουν για την γυναίκα του Καίσαρα, θα πρέπει να ισχύουν και για την γυναίκα του «κηπουρού».

ΧΡΑΝ