Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως τις τελευταίες μέρες αναγκάζεται σε αλλεπάλληλες ομολογίες αποτυχίας, με αφορμή και τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει ήδη ξεκινήσει, από τη στιγμή που η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες.

«Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι αν θα γίνει ή δεν θα γίνει αναδιάρθρωση, αλλά με ποιους όρους θα γίνει», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το γγ του Κουμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας Πιέρ Λοράν.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποδεχτεί τους όρους που επιδιώκει η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ευρώπης, «δηλαδή με όρους που θα φέρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή με τους όρους που θα απαιτήσουν οι λαοί της Ευρώπης προκειμένου να βγούμε από την κρίση.»

Ο κ. Πιέρ Λοράν χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του ΣΥΝ για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Ο Γάλλος πολιτικός εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αγώνας των Γάλλων ενάντια στο νομοσχέδιο Σαρκοζί για τις συντάξεις έχει πάρα πολλά κοινά με των αγώνα των Ελλήνων που αντιστέκονται στα μέτρα λιτότητας.