current views are: 1

23 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση05:08

Τις υπογραφές των τριών αρχηγών για το νέο Μνημόνιο ζητά η τρόικα

Σκληρές είναι κατά τις πληροφορίες οι απαιτήσεις της τρόικας από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την χρηματοδότηση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Δημοσίευση 05:08’
αρθρο-newpost

Σκληρές είναι κατά τις πληροφορίες οι απαιτήσεις της τρόικας από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την χρηματοδότηση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Σκληρές είναι κατά τις πληροφορίες οι απαιτήσεις της τρόικας από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την χρηματοδότηση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Η τρόικα φέρεται να ζητά δεσμεύσεις για τα μέτρα -ύψους 20 δισ. ευρώ έως το 2014- από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ίσως και με τη μορφή υπογραφής προσυμφώνου.   

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η τρόικα ζητά τις υπογραφές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου στη δανειακή σύμβαση και ίσως ζητηθεί να υπογράψουν ένα προσύμφωνο για τα 30 δισ. ευρώ που είναι αναγκαία για την υλοποίηση του PSI.  

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η τρόικα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ζητήσουν τις υπογραφές τους για το νέο μνημόνιο.  

Ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται ότι παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς ένα έγγραφο που περιείχε τις υποχρεώσεις της χώρας και εξήγησε ότι οι εταίροι εκτιμούν πως η δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίησή τους θεωρείται προαπαιτούμενο για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτά που η τρόικα -και κυρίως το ΔΝΤ- ζήτησε από τον πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση της Παρασκευής ήταν σκληρότερα από τα όσα περιείχε το έγγραφο του Λ.Παπαδήμου.  

Μεταξύ των μέτρων που ζητούνται ρητώς και κατηγορηματικώς είναι:   

  • μείωση του κατώτατου μισθού και η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού
  • μείωση των επικουρικών συντάξεων
  • περικοπή των προνομίων στις ΔΕΚΟ
  • απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
  • περιστολή των δαπανών υγείας
  • πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων

Πηγή: in.gr

Σχετικά Θέματα:

Ο Φεβρουάριος της… κολάσεως και η τρόικα


σχετικα αρθρα