Το «κούρεμα» στο υφιστάμενο χρέος θα πρέπει να είναι τέτοιο που να καθιστά το χρέος βιώσιμο, δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.   
Είπε πως πρέπει να σοβαρευτεί η πολιτική τάξη, ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.   

Σε ό,τι αφορά τις φωνές για επιστροφή στη δραχμή, τόνισε πως σε μια απελπισμένη κοινωνία το σενάριο αυτό μπορεί να είναι ελκυστικό αλλά δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο.   

Σημείωσε πως αν η πολιτική τάξη είχε κάνει τις μεταρρυθμίσεις -όπως αλλαγή στην φορολογία και ιδιωτικοποιήσεις- η χώρα δεν θα χρειαζόταν να μπει στο μνημόνιο.   

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε επίσης πως οι πολιτικοί πρέπει να εξηγήσουν στην τρόικα γιατί η περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις δεν θα έχει αποτέλεσμα.   

Σημείωσε πως θα πρέπει η κυβέρνηση και η τρόικα να συμφωνήσουν σε στοχευμένες περικοπές στις κρατικές δαπάνες αλλά και στην μείωση των φορολογικών συντελεστών.   

Επισήμανε πως το κλείσιμο φορέων του δημοσίου αποτελούσε ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν φορείς που δεν κάνουν τίποτα.   
Είπε επίσης πως πρέπει να αλλάξουν τα οργανογράμματα όχι μόνο στις ΔΕΚΟ αλλά σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.   

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως το πελατειακό κράτος έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η περιστολή των κρατικών δαπανών είναι μονόδρομος.   

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών, είπε πως μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τους δανειστές μας τον Μάρτιο, η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.   

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες για την παράταση του βίους της τωρινής κυβέρνησης.   
Τέλος, σχολιάζοντας τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για απίστευτο λαϊκισμό από τους υποψήφιους αρχηγούς.


Πηγή: ΣΚΑΙ