Την άμεση και επείγουσα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ παράλληλα καταγγέλλει την επίθεση, όπως την χαρακτηρίζει, σε βάρος των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι χειρίστηκαν την επίμαχη υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο κ. Αδαμόπουλος, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία, όπως "έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του μνημονίου και την επιβολή, εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κ.λπ.) σε βάρος του ελληνικού λαού".

Όπως επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος, "η ποινική διερεύνηση οδήγησε τον αρμόδιο εισαγγελέα σε θετικά συμπεράσματα για τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων και σε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης και ποινικής αξιολόγησής της".

Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καταγγέλλει: "την απαράδεκτη επίθεση κατά των ερευνόντων την υπόθεση δικαστικών λειτουργών που προσβάλλει τη δικαστική ανεξαρτησία, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για αντικατάσταση των ερευνόντων στην υπόθεση εισαγγελέων, την επιλεκτική χρησιμοποίηση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από εκείνους που έπρεπε να την προστατεύουν" και ζητά "την άμεση περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε όσοι διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού να οδηγηθούν στο φυσικό δικαστή τους".

Για τους λόγους αυτούς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, "ζητεί από τις δικαστικές αρχές την άμεση και επείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές του", ενώ παράλληλα καλεί όλους τους βουλευτές, "ανεξαρτήτως κομματικών σχηματισμών, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ό,τι το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ