Σφοδρή επίθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφορικά με την υπόθεση της διαβίβασης στον Άρειο Πάγο της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 Ο κ. Καρχιμάκης, αναρωτιέται εάν η ενέργεια των κυρίων Πεπόνη και Μουζακήτη να φέρουν στη Βουλή τις καταγγελίες για το έλλειμμα του 2009 «πρόκειται περί επικίνδυνης συμπεριφοράς ή περί μιας καλά οργανωμένης παρέμβασης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας;»

Τονίζει μάλιστα ότι το σίγουρο είναι πως όλη αυτή η υπόθεση παράγει αποτελέσματα «που δεν συμβάλουν ούτε στην ανάδειξη της αλήθειας, ούτε και στην ικανοποίηση των προτεραιοτήτων που απαντούν στις ανάγκες της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη η «ενέργεια αυτή μάλιστα, έρχεται αφού δύο φορές προηγουμένως οι οικονομικοί εισαγγελείς διατύπωσαν "καταγγελίες" περί παρεμβάσεων σε υποθέσεις που χειρίζονται, οι οποίες αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι σε μία κρίσιμη περίοδο «η πολιτική ζωή του τόπου κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε ένα ακόμη άγονο πεδίο συζητήσεων, για μια υπόθεση, αυτή του ελλείμματος του 2009, η οποία έχει ήδη κριθεί τόσο από την ίδια την πραγματικότητα, όσο και από τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τα αποτελέσματά της οι πολίτες.