«Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λίγες μέρες μετά το εκβιαστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού για αποσταθεροποίηση και εκλογές, έρχονται τώρα τα περίφημα πακέτα τα οποία ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στις πρεσβείες και στην Ευρώπη», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για τις εκρήξεις σε παγιδευμένα δέματα.

«Στόχος είναι η υποκλοπή της ψήφου του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή δεν πρέπει να ξεχάσει τι έχει πάθει, τι τον περιμένει. Η σταθερότητα, η δημοκρατία, η πρόοδος, η αγωνιστικότητα και η λεβεντιά, βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια του λαού, που δεν πρέπει να υποκύψει σε κανένα εκβιαστικό δίλημμα», είπε και σε ερώτηση αν υπάρχει στοιχείο που συνδέει το δίλημμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου με τις εκρήξεις, απάντησε:

«Σαφώς. Γίνεται μία προσπάθεια να φοβηθεί ο λαός να μην εκδηλώσει την αντίθεση στα βάσανά του, στο Μνημόνιο και σε ότι έρχεται μπροστά. Να υποκύψει την Κυριακή ή με νέα τρομοκρατικά διλήμματα να συρθεί σε εκλογές, όπου θα είναι μέσα στον γύψο. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι για τον ελληνικό λαό».