«Το 1.000.000 φθάνουν εκείνοι που δεν έχουν δουλειά, ενώ περισσότεροι από 350.000 είναι  μακροχρόνια άνεργοι. Ανάμεσα σε όσους εργάζονται ακόμα, ένας στους τέσσερεις είναι ανασφάλιστος και 300.000 πρώην έμποροι και επιχειρηματίες αδυνατούν να καλύψουν τις οφειλές τους, χάνοντας την ασφαλιστική κάλυψη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία. «Η κοινωνία οδηγείται σε απόγνωση και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει αυτήν την εξέλιξη, υλοποιώντας πολιτικές αποφόρτισης της κοινωνικής έντασης, όπως αυτές που πρότεινε η ΔημοκρατικήΣυμμαχία: ένα έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στις 500.000 οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, έτσι ώστε να μην χρειαστεί άνθρωποι να χάσουν τα σπίτια τους».

Όσον αφορά τους μισθούς, η Δημοκρατική Συμμαχία σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώνονται εδώ και μήνες, στους νεοπροσλαμβανομένους με μειωμένο ωράριο οι αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες βρέθηκαν στην ανεργία επειδή κλείνουν επιχειρήσεις.

Για όλα αυτά δεν φταίει ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά τα αναρίθμητα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Γι’ αυτό η προσπάθεια της κυβέρνησης, των κομμάτων που συγκυβερνούν αλλά και της τρόικα, πρέπει να μετακινηθεί από τις οριζόντιες περικοπές προς την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την άρση των αντικινήτρων που συνδέονται με βασικές λειτουργίες του κράτους και ανακόπτουν κάθε φιλόδοξη προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων».