Αμφισβητεί η ΝΔ τους ισχυρισμούς Βενιζέλου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η τρόικα ζητούν και πάλι τις υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την Κυβέρνηση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η αίσθηση που έχει η Συγγρού από τις επαφές με την τρόικα, είναι ότι τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται από τους δανειστές μας, αλλά καλλιεργείται εντέχνως για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, μάλιστα, σήμερα έκανε λόγο για εκλογές ως τις 8 Απριλίου, ενδεχομένως και νωρίτερα.

Ανώτερο στέλεχος της ΝΔ, σε επικοινωνία με το Newpost.gr, εκτίμησε ότι ο υπουργός Οικονομικών δημιουργεί τεχνηέντως την εντύπωση ότι ζητούνται και πάλι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών, με απώτερο στόχο να οδηγήσει σε ένα τέτοιο αίτημα και να εγκλωβίσει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει διατυπώσει διαφωνίες και για την κατάργηση το 13ου και 14ου μισθού, που τίθενται ως προαπαιτούμενα.

Τυχόν κοινή υπογραφή των τριών πολιτικών αρχηγών σε νέες δεσμεύσεις, οδηγεί στην δημιουργία της εντύπωσης ότι ο βασικός κορμός της πολιτικής τους είναι ίδιος, κάτι που θα δημιουργήσει γκρίζες ζώνες, εξομοιώνοντας στα μάτια της κοινής γνώμης Παπανδρέου- Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Και αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς, ο οποίος- επαναλαμβάνουμε, ζήτησε σήμερα εκλογές ως τις 8 Απριλίου.


Σχετικό θέμα: Βενιζέλος: Ζητούνται ενυπόγραφες δεσμεύσεις από τα κόμματα της κυβέρνησης