Ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο PSI μετά και την σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες και η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας. Την ίδια στιγμή, συγκρατημένη αισιοδοξία για αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης προς τιμήν του διπλωματικού σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα έχουμε θετική κατάληξη μέχρι το τέλος της εβδομάδας», είπε ο κ. Παπαδήμος. Ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, συμπλήρωσε πως "θα είναι η τελευταία επίσκεψή του, αν και, όπως πρόσθεσε δεν αποκλείεται να κλειστεί η συμφωνία και από απόσταση.

Στο μεταξύ, δίωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε την Τρίτη, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση διαμορφώθηκε όλο το περίγραμμα των ειδικότερων συζητήσεων που πρέπει να γίνουν και των θεμάτων που πρέπει να αποσαφηνιστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ουσιαστικό περιεχόμενο του νέου δανειακού προγράμματος.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τον ιδιωτικό τομέα ως προς το PSI, στο πλαίσιο των αποφάσεων της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ