current views are: 1

24 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση21:13

Αντάρτικο από δεκάδες «πράσινους» και «γαλάζιους» βουλευτές για το Πολυνομοσχέδιο

«Ανταρσία» στη Βουλή, τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της ΝΔ, επιφύλαξε η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Δημοσίευση 21:13’
αρθρο-newpost

«Ανταρσία» στη Βουλή, τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της ΝΔ, επιφύλαξε η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

«Ανταρσία» στη Βουλή, τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της ΝΔ, επιφύλαξε η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών. Η αρχή έγινε με την καταψήφιση της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων από δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ίσως και 50) που καταψήφισαν ή ψήφισαν «παρών» στη ρύθμιση.

Μεταξύ άλλων καταψήφισαν το άρθρο οι βουλευτές Τσώνης, Τόνια Αντωνίου, Δαμιανάκης, Βουδούρης, Δημήτρης Παπουτσής, Στασινός, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης!

Στα «παρών» συγκαταλέγονται ο Χάρης Καστανίδης, οι Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, καθώς και οι Βούρος , Μίχος , Κατερίνα Περλεπέ, Χαρά Κεφαλίδου, Μιχελογιαννάκης, Σκραφνάκη, Βαρβαρήγος, Αμοιρίδης, Κατσούρας, Χρύσα Αράπογλου, Εύα Καϊλή και Βασίλης Γερανίδης.

Ακολούθησαν αρνητικές ψήφοι και πολλά «παρών» σε άρθρα που αφορούσαν την απελευθέρωση τους επαγγέλματος των δικηγόρων, το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου αλλά και την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όσους παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω των 60 χρόνων.

Ανάλογη, αλλά μικρότερης έντασης, ήταν η εικόνα και στη ΝΔ. Περίπου 15 βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος, ο Γκιουλέκας, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Τζαβάρας, αλλά και ο Πρ. Παυλόπουλος και ο Δ. Σιούφας απουσίαζαν από ψηφοφορίες.

Το γεγονός ότι καταψήφιζε και ο ΛΑΟΣ προκαλεί κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση.


σχετικα αρθρα