«Η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ' εξοχήν  είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης σχετικά με το «αντάρτικο» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία του πολυμονοσχεδίου στη Βουλή, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Η δήλωση αυτή ανοίγει εκ νέου τον «ασκό του Αιόλου» στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος του είπε ότι συμφωνεί με τον προβληματισμό του.

Από την άλλη πλευρά, η Ιπποκράτους διαμηνύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το θέμα της δυαρχίας αλλά η πρότασή του απερρίφθη. Και την ίδια στιγμή αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η πρόταση για δυαρχία να επανέλθει. 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Σκανδαλίδη:


«Δυστυχώς οι επισημάνσεις που έκανα στο Εθνικό Συμβούλιο για τον πολιτικό χρόνο που τρέχει αμείλικτος και το έργο που οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας ως παράταξη εθνικής ευθύνης, τόσο σε ότι αφορά στην ολόπλευρη στήριξη της Κυβέρνησης όσο και σε ότι αφορά στην ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται με τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου είναι για τον καθένα μας σεβαστές αλλά εξαρτώνται καταλυτικά από τις εξελίξεις που είναι αβέβαιες και καταιγιστικές.

Η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ' εξοχήν  είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οφείλει να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητήσει τη διάταξη μάχης και τους στόχους και να εκλέξει τον Πρόεδρό της. Είναι αδιανόητο οι βουλευτές μας να μην αντιμετωπίζουν συντεταγμένα τα πολύ βαρύτερα και κρισιμότερα καθήκοντα που προμηνύονται της αμέσως επόμενες μέρες. 

Εξυπακούεται ότι η εκλογή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ανεξάρτητη από  τις δρομολογημένες διαδικασίες εκλογής του Προέδρου του Κινήματος».