«Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τα πράγματα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δυστυχώς ,παρά τις καλές προθέσεις, που υπάρχουν, τινάζουν στον αέρα την εκπαιδευτική καθημερινότητα», σημείωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Η παράταξή μου στήριξε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της κυρίας Διαμαντοπούλου για την Παιδεία. Εγώ προσωπικά -και στις επιτροπές της Βουλής  στις οποίες συμμετέχω - διατύπωσα σειρά επιφυλάξεων για το νομοσχέδιο αυτό και δεν διστάζω να το πω και δημόσια», είπε ο κ. Στυλιανίδης.   

Σχετικά με το μνημόνιο δήλωσε πως «εμείς χαρίσαμε την Ελλάδα σε ξένους διαχειριστές, κι αποδεχτήκαμε οι αιρετοί πολιτικοί να γίνουν διαχειριστές αποφάσεων που καθορίζονται, εκτός Ελλάδας, ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης».   

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογών. «Θα πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας. Πρώτη προτεραιότητα  είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, γιατί από αυτή εξαρτάται η περαιτέρω κίνηση της κρατικής μηχανής κι άρα και της οικονομίας.   

Δεύτερη προτεραιότητα για μας είναι οι εκλογές. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Η εκταμίευση της δόσης είναι μαζί με την ολοκλήρωση του PSI. Δηλαδή η εκταμίευση θα έρθει να καλύψει τις ανάγκες που έχει η οικονομία και η χώρα, προκειμένου να αποπληρώσει δάνεια κι υποχρεώσεις του παρελθόντος.  

Οι εκλογές είναι προτεραιότητα, γιατί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συμφωνία  της 27ης Οκτωβρίου, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, η Ελλάδα μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις, όσον αφορά τις οικονομικές της προτεραιότητες. Τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της.   

Διαπραγματευτικά υπόλοιπα, μπορεί να έχει, μόνο  μια κυβέρνηση η οποία θα έχει φρέσκια δημοκρατική νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. Κι, επομένως, θα μπορέσει να τραβήξει κάποιες κόκκινες γραμμές, προστατεύοντας την κοινωνική συνοχή, τα μεσαία και φτωχά λαϊκά εισοδήματα των ελλήνων που, σήμερα, δοκιμάζονται. Γι αυτό κι επιμένουμε.  

Είναι ταυτισμένη η επιμονή μας με το πρόταγμμα που κάνουμε να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από τα υπόλοιπα συμφέροντα.  

Μια κυβέρνηση που θα έχει βγει από εκλογές μπορεί με αξιόπιστο και δυναμικό τρόπο να πείσει τους εταίρους ότι οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις και ,βεβαίως, η περιστολή των δημοσίων δαπανών μπορούν να επιφέρουν μεγαλύτερο όφελος στην οικονομία απ ότι οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς».