«Δεν θα δεχτούμε και δεν θα προκαταλάβουμε τίποτα ποτέ εν ονόματι της αγωνίας του ΠΑΣΟΚ να ομογενοποιήσει τις ευθύνες. Στον γκρεμό που έπεσε ψάχνει για παρέα. Εμείς παρέα στον γκρεμό για το ΠΑΣΟΚ δεν θα προσφέρουμε», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας, σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο άρθρο για τη λειτουργία των φαρμακείων, είπε: «Άλλοι από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν απόντες ,άλλοι δικαιολογημένα άλλοι αδικαιολόγητα.   

Αλλά, υπήρχαν αδικαιολόγητα απόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως, υπήρχαν δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν. Άρα υπάρχει διαφορά. Είναι επειδή ο κ. Λοβέρδος άστοχα κι εσφαλμένα κι επιπόλαια έφερε το άρθρο την τελευταία στιγμή κι είναι φυσικό να έχεις την στοιχειώδη αξίωση, προς τον εαυτό σου, και προς το εκλογικό σώμα που το εκπροσωπείς να ξέρεις τι ψηφίζεις. Κι αυτό ζητήσαμε να έρθει σε λίγες μέρες και να τακτοποιηθεί το θέμα.   

Η εικόνα, χθες, της Βουλής ήταν ότι ένα ασύντακτο σώμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ παρολίγον να δυναμιτίσει τη ψηφοφορία και τη διαδικασία.

Η Νέα Δημοκρατία με την συμπαγή και υπεύθυνη στάση της, γιατί εμείς τις δεσμεύσεις μας τις τηρούμε κι αναγνωρίζουμε τη κρισιμότητα των περιστάσεων κι ας μην αναγνωρίζουμε ότι γι αυτή την κρισιμότητα δεν έχουμε ευθύνες,  εάν, χθες, η Νέα Δημοκρατία παρουσίαζε την εικόνα και τη συμπεριφορά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, θα είχαν τιναχθεί όλα στον αέρα.  


Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στήριξαν τις δεσμεύσεις μας και σταθήκαμε υπεύθυνα έναντι του νομοσχεδίου.   
Δεν μπορώ να μπω στο ψυχισμό  των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι λένε ότι κάποιοι καταψήφισαν για να χτυπήσουν το Βενιζέλο. Άλλοι λένε ότι καταψήφισαν για να χτυπήσουν το Λοβέρδο. Γιατί υπάρχει κι εσωκομματικό θέμα στο ΠΑΣΟΚ και στην ηγεσία του.   

Αλλά όλα αυτά δεν μπορεί να τα πληρώνει η χώρα και δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Η ομαλή εξέλιξη της ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων της χώρας. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που αποτυπώθηκε από τη χθεσινή ψηφοφορία».