«Θεωρώ ότι, η χθεσινή μέρα για το Κοινοβούλιο θα καταγραφεί ως μαύρη μέρα στα κοινοβουλευτικά χρονικά», είπε μεταξύ άλλων ο Μάρκος Μπόλαρης, υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, σχετικά με το ωράριο λειτουργείας των φαρμακείων, ο κ. Μπόλαρης σχολίασε: «Το θέμα δεν είναι, εάν καταψηφίστηκε ένα άρθρο ή μια παράγραφος, αλλά ο τρόπος, η αιτιολόγηση.  

Υπήρχε μια άρνηση να καταψηφιστούν μια σειρά από άρθρα κι αυτό που έχει σημασία, είναιπως γίνεται, εάν υπάρχει αιτιολόγηση, εάν έχει προηγηθεί κοινοβουλευτικός διάλογος που τεκμηριώνει την άποψη ή εάν αυτό όλο γίνεται επειδή έχουν προηγηθεί κάποιες δηλώσεις, όπως αυτές που αναφέραμε, οι οποίες απασφαλίζουν και δημιουργούν κλίμα, μέσα στη Κοινοβουλευτική Ομάδα  και στο σύνολο των βουλευτών το οποίο δύσκολα ελέγχεται.   

Αντιδρούν. Είναι επόμενο ο βουλευτής, ο οποίος βλέπει ανθρώπους που τους είχε εμπιστοσύνη, που τους θεωρούσε πρωτοκλασάτους,  να επιχειρούν με δηλώσεις τους να απεγκλωβιστούν και να μεταφέρουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί προσωπικά, σε άλλους.  

Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, εάν ο καθένας έδειχνε τον αυτοσεβασμό και την αυτοσυγκράτηση την οποία πρέπει Ιδιαίτερα σ αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Όταν όλη η Ευρώπη όλος ο κόσμος συζητά τη διαδικασία του ελληνικού PSI».   

«Εγώ λέω  ότι, ενόψει όλων αυτών, οι ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και του συνόλου του πολιτικού συστήματος, δηλαδή όλων αυτών που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και των παράγοντων του οικονομικού και του κοινωνικού  status της χώρας, αυξάνονται, προκειμένου να μπορεί η χώρα να σταθεί στα πόδια της».   

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν διάβασε το μνημόνιο, ο κ. Μπόλαρης απάντησε: «Τότε ήμουν μέλος της κυβέρνησης με τη στενή έννοια  του υπουργού, ήμουν υφυπουργός και φυσικά το έχω διαβάσει.   

Μίλησα για αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια. Κι όταν κανείς είναι μέλος μιας κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν έχει κομβικό ρόλο, όπως αυτή που κάνουν δηλώσεις είχαν αυτονόητη υποχρέωση να ξέρουν τι υπογράφουν».   

Ενώ για τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοίδη και της Λούκας Κατσέλη, δήλωσε «Έμαθα από μικρός ότι είναι κρίσιμη παράμετρος στη ζωή, όχι μόνο του πολιτικού αλλά και του πολίτη, να δείχνει στοιχειώδη αυτοσεβασμό και να διασώζει την αξιοπρέπειά του. Σε όλες τις στιγμές της ζωής του ιδιαίτερα όταν ασχολείται με τα κοινά».