Τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου περιμένει η ΝΔ, ενώ επιμένει στη θέση της να μην καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και στην αντίθεσή της σε οποιαδήποτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.   Τυχόν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα θα αυξήσει την ύφεση κατά 3,5 μονάδες και κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ο τόπος, επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.  
   
Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις είπε ότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία στοιχεία για τη συνένωση- μαμούθ που επιχειρείται και ως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ανέφερε ότι το 90% των επικουρικών ταμείων δεν έχουν καν προϋπολογισμό. Χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και με ελλειμματικά στοιχεία, η ΝΔ δεν μπορεί να πάρει θέση, τόνισε και διαμαρτυρήθηκε επειδή η τεχνική επιτροπή που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΝΔ, για τις επικουρικές συντάξεις, συνεδρίασε μόνο μία φορά.  
   
Ο κ. Νικολόπουλος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου τον ενημέρωσαν ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ξεπέρασαν τους 150.000 στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 20% στη Θεσσαλονίκη.  
   
Είδε, όπως είπε, τον θυμό και την οργή των ανέργων που σχημάτιζαν ατέλειωτες ουρές. Παρατήρησε δε πως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν κινούνται με την ταχύτητα που θα έπρεπε, ανάμεσά τους και αυτό για τους 680 απολυμένους από 8 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.  
   
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Οι συνδικαλιστές τού παρουσίασαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Θεσσαλονίκη παραμένει πρωταθλήτρια της ανεργίας που φτάνει το 30%. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να καταθέσει η ΝΔ ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα που του τέθηκαν.