"Το μνημόνιο δεν απέτυχε, αλλά πέτυχε. Πέτυχε τη βίαιη εσωτερική υποτίμηση, την φτωχοποίηση, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους" τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη ΝΕΤ. Στόχος του μνημονίου, όπως είπε, δεν ήταν η έξοδος από την κρίση αλλά η επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν τόσο σπουδαίοι οικονομολόγοι που προχώρησαν σε πέντε αναθεωρήσεις του μνημονίου, να μην έχουν προβλέψει τον παράγοντα ύφεση.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον ΣΕΒ ότι επιδιώκει τη μείωση των μισθών λέγοντας πως "είναι φως φανάρι ότι προωθείται από τον πυρήνα των εργοδοτών". "Η συμπεριφορά τους", πρόσθεσε, "παραπέμπει στην συμπεριφορά των μαυραγοριτών", χαρακτηρίζοντας "καραμέλα" τα περί ανταγωνιστικότητας.

Ερωτηθείς για το PSI εκτίμησε ότι η κατάσταση "πηγαίνει προς τα βράχια, αφού το 2020 θα έχουμε το χρέος του 2009, χρέος μη διαχειρίσιμο".

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, είπε ότι υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι "στην προκειμένη περίπτωση αυτό το παιχνιδάκι στοίχισε τη ζωή και την αξιοπρέπεια χιλιάδων συμπολιτών μας".

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά, υποστήριξε ότι είναι "ιστορικές οι ευθύνες" τόσο της Αλέκας Παπαρήγα όσο και του Φώτη Κουβέλη. Για την κ. Παπαρήγα, σημείωσε ότι παρά τις μεγάλες διαφορές θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία, ώστε να σταματήσει η βάρβαρη αυτή πολιτική, ενώ για τον κ. Κουβέλη είπε ότι έχει την αίσθηση ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τις ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS