Οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό ανακοίνωσε σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Μπάν Κι-Μουν, παρουσία του Προέδρου Χριστόφια και του κ. Έρογλου.

Συνοπτικά ο Μπάν Κι-Μουν ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν τα στοιχεία για το περιουσιακό, παρουσία του κ. Ντάουνερ στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, προς τα τέλη Φεβρουαρίου, ο γενικός γραμματέας θα παρουσιάσει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφερόμενος συνολικά στο τι έγινε σε όλη τη διαπραγματευτική διαδικασία, ζητώντας την παρέμβαση του Σώματος.

Μέσα στο Μάρτιο, αναμένεται έκθεση από το Συμβούλιο Ασφαλείας και - σύμφωνα με τη δήλωση του γενικού γραμματέα - το επόμενο βήμα θα είναι η σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης προς το τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα πάντα με τη δήλωση του γενικού γραμματέα, για να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές.

Διπλωματική πηγή εκτιμά ότι τον καθοριστικό ρόλο στις όλες εξελίξεις, θα έχει η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα επόμενα βήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ