Η πορεία για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προσδιοριστεί, τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης σε δήλωση του.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η πορεία και η διαδικασία προς τη Συνδιάσκεψη, την εκλογή ηγεσίας και το Συνέδριο έχουν προσδιοριστεί από τα όργανα του Κινήματος (ήδη σήμερα εστάλη στις οργανώσεις και η σχετική εγκύκλιος).

Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει επίσης ότι «Το ΠΑΣΟΚ, συντεταγμένα, και με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων που αφορούν τη Χώρα και την Ελληνική Κοινωνία». Προσθέτει μάλιστα ότι «Κάθε άλλη επιλογή προκαλεί σύγχυση, απώλεια δυναμικής και εν τέλει θέτει σε αμφισβήτηση την επίτευξη των στόχων που διασφαλίζουν το μέλλον της Χώρας και του λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά άσκοπα τις θυσίες των Ελλήνων Πολιτών. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τους Εθνικούς στόχους και να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον».

Επαναβεβαιώνει, τέλος, τον βασικό στόχο του κινήματος και της χώρας ως εξής: «Αυτήν την ώρα προέχει να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις του PSI και να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης».