current views are: 1

26 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση06:44

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πιθανό ανασχηματισμό φέρνουν οι κυβερνητικές αναταράξεις

Νέα συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει την Παρασκευή ή το Σάββατο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στον απόηχο της καταψήφισης διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.   

Δημοσίευση 06:44’
αρθρο-newpost

Νέα συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει την Παρασκευή ή το Σάββατο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στον απόηχο της καταψήφισης διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.   

Νέα συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει την Παρασκευή ή το Σάββατο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στον απόηχο της καταψήφισης διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.    Σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Παπαδήμος θα ξεκαθαρίσει στους κ. Γ.Παπανδρέου, Αντ.Σαμαρά και Γ.Καρατζαφέρη ότι η στήριξη του κυβερνητικού έργου είναι απαραίτητη και πως η ευθύνη για τις αποφάσεις των βουλευτών βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Επίσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται εξαιρετικά προβληματισμένος από τα όσα συνέβησαν κατά την ψήφιση του του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.   

Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής επισήμανε την ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος στην κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων.  

«Στη λεπτή φάση που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα σταθερότητας επιβάλλεται σοβαρότητα από όλο το πολιτικό σύστημα» τόνισε ο κ. Καψής και υπογράμμισε πως εν όψει των ψηφοφοριών που έπονται για τα όσα θα συμφωνηθούν στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη «η κυβέρνηση περιμένει να επιβεβαιωθεί η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».   

Σχετικά με τις φήμες και τα σχόλια μερίδας του Τύπου ότι υπάρχουν σκέψεις περί παραίτησης του κ. Παπαδήμου, ο κ. Καψής ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποκλειστικό μέλημα στο μυαλό του την ολοκλήρωση του PSI και την διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο και το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το βασικό δεν είναι να παραιτηθούμε, αλλά να προχωρήσουμε όλο το πολιτικό σύστημα για να σταθεί η χώρα».  

Mε πληροφορίες από Τα Νέα/in.gr


σχετικα αρθρα