Αν κάτι εξαγρίωσε το Μαξίμου, ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όρισε τη σύγκλιση της ΚΟ για την επόμενη Πέμπτη, λες και υπάρχει όλος ο χρόνος του κόσμου για να καταλήξει το ΠΑΣΟΚ στις διαδικασίες. Έτσι την επόμενη εβδομάδα και ενώ θα έρθουν κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ θα είναι απασχολημένο με τα δικά του προβλήματα, και με τον κίνδυνο τα φαινόμενα διάλυσης που διαπιστώθηκαν στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο θα ενταθούν.

Στο Μαξίμου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το κύριο μέλημα του Γιώργου είναι να συνεχίσει να παίζει καθυστέρηση ώστε να μείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο γίνεται περισσότερο. Η ανταρσία της κοινοβουλευτικής ομάδας στο πολυνομοσχέδιο ήταν ένα πλήγμα, γιατί φάνηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες, δεν του ανέτρεψε όμως τα σχέδια.

Ο Γιώργος συγκαλεί την ΚΟ όχι για να δώσει μια λύση στο κενό ηγεσίας, αλλά για να πάρει παράταση η παραμονή του στην προεδρεία του κόμματος. Σε αυτό το κλίμα, με το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις και τους δελφίνους με σπασμένα τα νεύρα είναι πολύ πιθανό οι φυγόκεντρες τάσεις να ενταθούν και οι βουλευτές, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθούν πολιτικά να αρνούνται να παρέχουν στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Με τον Γιώργο κυρίως στο μυαλό του λοιπόν θα καλέσει πάλι ο κ. Παπαδήμος τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου – την Παρασκευή το βράδυ, η και το Σάββατο το πρωί, ώστε να επιβεβαιώσει τη στήριξη τους ενόψει της κρίσιμης Συνόδου τη Δευτέρα.

Αν κάτι έχουν διαπιστώσει πάντως στην κυβέρνηση, είναι ότι αυτή η στήριξη από το στόμα του Γιώργου είναι πια απολύτως αμφίβολη, γιατί ο Παπανδρέου δεν ελέγχει την ΚΟ και δεν ενδιαφέρεται να την ελέγξει, το τι θα απογίνει ο ίδιος τον απασχολεί.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού του εισηγούνται ως εκ τούτου, να αντικαταστήσει άμεσα όλους τους δελφίνους με πρόσωπα της επιλογής του ώστε τουλάχιστον να μην εκδηλώνονται ανταρσίες που σκοπό έχουν να «κοντύνουν» κάποιο δελφίνο όπως εν μέρει έγινε με τη διάταξη για τα φαρμακεία την Τρίτη, που στρεφόταν και κατά του Λοβέρδου. Λένε μάλιστα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμα τη επιστροφή του κ. Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες και ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Ίδωμεν.


Θέμης Δαγκλής 


Σχετικά Θέματα:

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πιθανό ανασχηματισμό φέρνουν οι κυβερνητικές αναταράξεις