Πυρά, με αφορμή την ομολογία αποτυχίας στην περίπτωση της Ελλάδας από πλευράς της Άγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ρένα Δούρου. «Η καθυστερημένη ομολογία αποτυχίας από την πλευρά της καγκελαρίου Μέρκελ αλλά και άλλων αξιωματούχων, όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Μόντι, σχετικά με την περίπτωση της Ελλάδας, συνιστά πρόκληση για την κοινωνία. Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου» ανέφερε.

«Αίφνης οι υπεύθυνοι της ραγδαίας φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας - οι χθεσινές εικόνες χιλιάδων ανθρώπων στο Σύνταγμα να περιμένουν να πάρουν τα λαχανικά που μοίρασαν οι αγρότες της Βοιωτίας, παρέπεμπαν στην… Κατοχή - ανακαλύπτουν «αδυναμία χειρισμού» της ελληνικής περίπτωσης (Μέρκελ) ή ομολογούν ότι έπεσαν έξω στην ύφεση (Ντράγκι). Λειτουργούν δηλαδή ως σχολιαστές των ίδιων τους των αποφάσεων που τροφοδοτούν ακριβώς τον καταστροφικό φαύλο κύκλο της λιτότητας - ύφεσης - χρέους, που έχουν επιβάλλει στη χώρα μας. Η στάση τους δεν είναι μόνο πρόκληση αλλά συνιστά ύβρη!» πρόσθεσε.

«Από θύτες θέλουν να μετατραπούν σε αντικειμενικούς σχολιαστές του καταστροφικού τους έργου ενώ παράλληλα εμμένουν, όπως η κ. Μέρκελ, στην εξοντωτική των κοινωνιών, συνταγή τους: δημοσιονομική πειθαρχία, κυρώσεις, περαιτέρω περιορισμός εθνικής κυριαρχίας, απόρριψη ευρωομολόγων, απόρριψη αλλαγής ρόλου και αποστολής της ΕΚΤ. "Αιδώς Αργείοι"; Όχι: "Αιδώς Αχρείοι!" καταλήγει η κυρία Δούρου.
TAGS