Η ελληνική κυβέρνηση "θα πρέπει να δράσει τώρα", αν θέλει να συνεχίσει η Ευρώπη να την βοηθά για να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. "Φτάνουν οι ανακοινώσεις, η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να δράσει τώρα", φέρεται να είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ.

Εάν η Ελλάδα επιθυμεί τη νέα ευρωπαϊκή βοήθεια "θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει τους όρους (...). Επιμένουμε η Ελλάδα να εκπληρώσει τους όρους του πρώτου πακέτου βοήθειας", προτού να ληφθούν άλλα μέτρα υπέρ της, πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Σόιμπλε απέρριψε για άλλη μια φορά την πιθανότητα διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. "Προς το παρόν" όλα δείχνουν ότι οι πόροι που διαθέτει το ΕΤΧΣ επαρκούν, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ μιλώντας στο site του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel , δήλωσε ότι θα ήταν προβληματικό να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, όμως σύμφωνα εάν η χώρα αποφάσιζε η ίδια να βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό».

Ο Φόλκερ Κάουντερ ζήτησε να αυξηθεί η πίεση προς την Ελλάδα:

«Πρέπει να κάνουμε τους Έλληνες να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξουν χρήματα παρά μόνο αν η χώρα διοικηθεί με αυστηρότερο τρόπο, στην ανάγκη από έναν Επίτροπο που θα διοριστεί από την ΕΕ ή τις χώρες της ευρωζώνης»


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema.gr