current views are: 1

27 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση05:10

Σταθερός στις θέσεις του ο Σαμαράς, παρά τη δημοσκοπική στασιμότητα…

Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά με δόσεις προβληματισμού επικρατεί στην Συγγρού για τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και διατηρούν την ΝΔ στην πρώτη θέση, χωρίς όμως παράλληλα να εμφανίζει αυξητική τάση στα ποσοστά της, παρά την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά με δόσεις προβληματισμού επικρατεί στην Συγγρού για τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και διατηρούν την ΝΔ στην πρώτη θέση, χωρίς όμως παράλληλα να εμφανίζει αυξητική τάση στα ποσοστά της, παρά την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά με δόσεις προβληματισμού επικρατεί στην Συγγρού για τις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και διατηρούν την ΝΔ στην πρώτη θέση, χωρίς όμως παράλληλα να εμφανίζει αυξητική τάση στα ποσοστά της, παρά την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ.  Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο ηγετικό επιτελείο του Α. Σαμαρά απέχουν αρκετά από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται, εμφανίζοντας την ΝΔ με ποσοστά που αγγίζουν –ενίοτε και ξεπερνούν- το 37%. Ποσοστό ικανό, με βάση το νόμο Σκανδαλίδη και υπό προϋποθέσεις, να διασφαλίσει στην «γαλάζια» παράταξη την επιδιωκόμενη αυτοδυναμία. 

Εν τούτοις, είναι προφανές ότι η ρευστότητα που παρουσιάζει το πολιτικό περιβάλλον, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο κυριότερος πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει χαρακτηριστικά διάλυσης, γεγονός που παραδοσιακά προκαλεί τάσεις αποσυσπείρωσης και στον έτερο πολιτικό πόλο. 

Με δεδομένα ωστόσο τα συνήθη αυξημένα ποσοστά των «αναποφάσιστων», το μαζικό κύμα των οποίων καταφεύγει κατά τεκμήριο σε ισχυρούς κομματικούς σχηματισμούς που μπορούν να επανδρώσουν την ογκώδη δημόσια διοίκηση, στην Συγγρού βρίσκονται σε αναζήτηση στρατηγικής εν όψει των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου και των ευθυνών που απορρέουν από τη συμμετοχής της ΝΔ σε αυτή. 

Υπό το πρίσμα αυτό αλλά και από τις απαιτήσεις που έχει δημοσιοποιηθεί ότι προβάλλει η Τρόικα, από αύριο –που ο Α. Σαμαράς επιστρέφει από την Μόσχα- αναμένεται να συγκληθούν συσκέψεις στον Γ’ όροφο της Συγγρού, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις της ΝΔ στην πολιτική σκακιέρα. 

Σε πρώτη προτεραιότητα ως εκ τούτου τίθεται η στάση Σαμαρά κατά την –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ατζέντα της συνάντησης παραμένει άγνωστη καθόσον φαίνεται στα κομματικά επιτελεία, αν και θεωρείται βέβαιον ότι ο Πρωθυπουργός θα ρίξει στο τραπέζι το χαρτί των έγγραφων δεσμεύσεων προς την Τρόικα, ως προς την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο επόμενο διάστημα και, κυρίως, μετά τις εκλογές. 

Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Συγγρού αλλά και όπως επανειλλημμένως έχει καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα διαμέσου επίσημων δηλώσεων, προτίθεται να διατηρήσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει, ενδεχομένως προβάλλοντας και νέες απέναντι σε θέσεις που ενισχύουν την πολιτική ύφεσης, των τελευταίων δύο ετών. 

Πάνος Ρασσιάς

Σχετικά Θέματα:

Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν: «Η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος»


σχετικα αρθρα