current views are: 1

27 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση11:55

Θ. Οικονόμου: «Εάν δεν ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση, ελλοχεύουν νέοι μαυραγορίτες»

«Είμαι υπέρ της δανειακής σύμβασης, γιατί με την ανταλλαγή ομολόγων, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει μια αρχή  για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Θανάσης Οικονόμου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».   

Δημοσίευση 11:55’
αρθρο-newpost

«Είμαι υπέρ της δανειακής σύμβασης, γιατί με την ανταλλαγή ομολόγων, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει μια αρχή  για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Θανάσης Οικονόμου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».   

«Είμαι υπέρ της δανειακής σύμβασης, γιατί με την ανταλλαγή ομολόγων, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει μια αρχή  για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Θανάσης Οικονόμου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου σχολίασε τις δημοσκοπήσεις. «Έχουμε ανησυχητικά ευρήματα  στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη στάση των πολιτών απέναντι στα κόμματα που μας γυρίζουν τη πλάτη.   

Είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των άλλων κομμάτων.  Έχουμε  ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, που ανεβαίνουν κι είναι άκρως ανησυχητικά. Έχουμε έναν νέο κόσμο, ο οποίος στρέφεται προς τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά χωρίς η Αριστερά να έχει ένα πρόταγμα πολιτικής διαχείρισης, περισσότερο κάνει καταγραφή δυνάμεων, εκτονώνει μια οργή που επίσης είναι ανησυχητικό.  

Είναι ζητήματά, τα οποία πρέπει να μας απασχολήσουν και στο ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να έχουμε μια κατεύθυνση τέτοια που να αποδεικνύει την ιστορική μας καταβολή.   

Μπορούμε να έχουμε κοινωνικές συμμαχίες να τις εκπροσωπήσουμε πολιτικά, που είναι προς όφελος της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή όχι. Αρχίσαμε να καταρρέουμε. Έχουμε έλλειψη  ακόμη και στη στοιχειώδη κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε αυτή την ώρα».  

Για την ψήφιση νέων μέτρων, είπε: «Δεν μπορεί να λέμε δεν ψηφίζω αυτό γιατί χαϊδεύω τη μία ή την άλλη συντεχνία ή την βήτα κοινωνική ομάδα ή το γάμα κεκτημένο. Στην ουσία δουλεύουμε για το συντηρητισμό που ελλοχεύει παντού και, βεβαίως, τους νέους  μαυραγορίτες, οι οποίοι καραδοκούν για να ξεφύγουν όλα τα πράγματα και να αγοράσουν στην πλατεία Συντάγματος με ελάχιστα χρήματα».   

«Όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσαν όλα τα αιτήματα. Τα θέτουν κατόπιν εορτής, έπαιξαν άμυνα Ρεχάγκελ. Ενώ στην ουσία τι λένε οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου;  Συντεταγμένα να δεσμευτούμε όλοι ότι δεν θα κάνουμε ούτε υπόγειες διαδικασίες, ούτε πάνω από το τραπέζι κι ότι θα ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία που ψηφίστηκε. Αν είχαν άλλη άποψη γιατί δεν την έθεταν στην ώρα τους; Γιατί πρέπει να μπούμε σ αυτή την περιπέτεια και να διχαστούμε;»  

Τέλος, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι οι πολιτικές του Γ. Παπανδρέου έχουν ολοκληρωθεί, «έχει παραιτηθεί από την πρωθυπουργία έχει εκφράσει την μη συμμετοχή του σε μια διαδικασία επανεκλογής του, είναι εκ του περισσού να το συζητάμε.  
Είναι μια πολιτική, η οποία έχει κριθεί, κυρίως στη συνείδηση του χρόνου. Και κυρίως στη συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου. Πρέπει να γίνει και αλλαγή ηγεσίας και να γίνει με τρόπο, ο οποίος να είναι συντεταγμένος και να πλήξει το λιγότερο δυνατό τη δυνατότητά μας να οριοθετήσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ».


σχετικα αρθρα