Το ΠΑΣΟΚ επαναβεβαιώνει τη θέση του ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό προέκυψε από τις σημερινές συσκέψεις και συνεργασίες του προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου, με στελέχη του Κινήματος.
Επαναβεβαιώθηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα βαδίσει, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, για συντεταγμένη και οργανωμένη πορεία του Κινήματος, στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται το ΠΑΣΟΚ να αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη Βουλή με την ενεργοποίηση των ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας), αλλά και την πιο δραστήρια συμμετοχή των βουλευτών στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Πρωτόπαππας.

Οι δηλώσεις και η στάση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, δεν περιελήφθησαν στα θέματα που απασχόλησαν, ιδιαιτέρως, τις συσκέψεις που είχε ο κ. Παπανδρέου, χωρίς αυτό, πάντως, να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενόχληση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Λόγω, όμως της δύσκολης συγκυρίας για τη χώρα, το θέμα εντάχθηκε σε εκείνα που θα απασχολήσουν τις συσκέψεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Αύριο, πάντως, λίγο πριν τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στις 4 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με την τρόικα στο Γραφείο του στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ