Στις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί τελικά η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου εξαιτίας των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που σημειώνονται παράλληλα για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος έχει σειρά επαφών σήμερα αφενός με τον Τσαρλς Νταλλάρα για το PSI αφετέρου με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο στόχος της σύσκεψης,  είναι να επιτευχθεί η δέσμευση των πολιτικών αρχηγών πάνω στο νέο δανειακό πρόγραμμα και κυρίως στα όσα θέτουν ως προαπαιτούμενα οι δανειστές για να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει ένα «δια ταύτα» φέρεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Σε δήλωσή του πριν απο λίγο, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε δύσκολη ημέρα τη σημερινή, και είπε ότι προσέρχεται στο μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη δυο διαπραγματεύσεων.

«Μία με την τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας», όπως υποστήριξε και κατέληξε: «Η προχθεσινή ψηφοφορία στη βουλή δεν μας ενθαρρύνει».

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις στενών συνεργατών του προέδρου του ΛΑΟΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρατζαφέρης ανφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση εάν δεν υλοποιηθούν τα ζητήματα που έχει θέσει.

Η τρόικα, από την πλευρά της, ξεκαθάρισε τη στάση της χθες, στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη ότι δεν κάνει πίσω σε αυτά που ζητάει, δηλαδή πως θέλει PSI, νέο δάνειο και νέα μέτρα σε ένα «πακέτο».

Ένα πακέτο που θα φέρει τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών που συμπράττουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να εκταμιεύσει τη δέσμευση των αρχηγών ώστε να την μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ενώ οι διεργασίες θα συνεχισθούν και το πρωί της Κυριακής όταν και ορίσθηκε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και σήμερα οι συνομιλίες για το PSI. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα, και το IIF σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του. Προστίθεται πως η κατάληξη των συνομιλιών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
TAGS