Επίθεση κατά του Νίκου Παπανδρέου εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία χαρακτήρισε ανοησίες τις πρόσφατες δηλώσεις που έχει κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού και δεν θέλησε καν να τις σχολιάσει. 

«Δεν θεωρώ καθόλου αναγκαίο να απαντήσω στον αδελφό του πρωθυπουργού που δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο», είπε η κ. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν σχολιάζω τις ανοησίες που έχει πει».

Κατά τα λοιπά, η κυρία Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι είμαστε σε μια τελική φάση και πρέπει όλες οι πλευρές να θέσουν τα «όπλα» τους.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, σημείωσε ότι τόσο μείζονα ζητήματα δεν μπορούν να λήξουν στο επίπεδο της τρόικας και υποστήριξε ότι οι Ελληνες κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και τους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις πληροφορίες που φέρουν τη Γερμανία να ζητά Επίτροπο για την Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο. Εκανε μάλιστα λόγο για αρρωστημένη φαντασία και ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι δύο χρόνια τώρα γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί η χώρα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα δεκαετιών, ωστόσο δήλωσε ότι έχει ερωτηματικά για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου που έγινε κάτω από πίεση.

Όπως είπε, υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Πρώτον, σύμφωνα με την υπουργό, θα πρέπει να εκτιμώνται οι επιπτώσεις που θα έχει κάθε μέτρο το οποίο προτείνεται. Εστίασε ακόμη στην ανάγκη υλοποίηση όσων αποφασίζονται, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να πούμε πώς θα γίνει ό,τι αποφασιστεί».