Απάντηση σε όσους τον επέκριναν για τη παραδοχή του ότι «δεν διάβασε το Μνημόνιο» δίνει εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του κατά των «υποκριτών» όπως τους χαρακτηρίζει αλλά και του πρώην υφυπουργού Σπύρου Βούγια.
«Παρά το γεγονός ότι όλα γύρω μας αλλάζουν δραματικά και οι κάθε είδους βεβαιότητες καταρρέουν με πάταγο, ορισμένες θλιβερές αντιλήψεις του παρελθόντος εξακολουθούν να υπάρχουν στο δημόσιο πεδίο ως αμετακίνητες σταθερές. Μια απ’ αυτές, η υποκρισία και το εύκολο ανάθεμα», τονίζει στο κείμενό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και προσθέτει: «Το αποδεικνύει ο ορυμαγδός  που σηκώθηκε όταν είπα ότι δεν διάβασα το μνημόνιο γιατί είχα πολλή δουλειά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου είχα τοποθετηθεί μετά την εκλογική νίκη του 2009».

«Κι όμως, είπα την αλήθεια, και το ήξεραν πολλοί. Ωστόσο κανείς από τους δημόσιους τιμητές δεν θέλησε να το διακριβώσει, με τους περισσότερους να προτιμούν το φθηνό σχόλιο ή να το θεωρούν χρυσή ευκαιρία για εύκολη κριτική. Δεν με ενόχλησε. Ουδέποτε ενοχλήθηκα ακόμη κι από την άδικη κριτική, πολύ περισσότερο που η παραδοχή μου αυτή και η αυτοκριτική πως ήταν λάθος που ψήφισα κάτι που δεν γνώριζα στις λεπτομέρειες του, "φώτισε" μιαν ακόμη προβληματική πλευρά της "πρωθυπουργοκεντρικής" δημοκρατίας μας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισημαίνει ότι «δεν με ενόχλησε και δεν θα επανερχόμουν, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος, για λόγους που έχουν να κάνουν με τις πάγιες αρχές μου να μην αναφέρομαι δημοσίως σε γεγονότα που ανακαλούν σε κάποιους συμπολίτες μας οδυνηρές μνήμες, αν ανάμεσα σε όλους εκείνους που άσκησαν  δριμεία κριτική δεν υπήρχε κι ένας που όχι απλώς ήξερε την αλήθεια του ισχυρισμού μου, αλλά την ήξερε από "πρώτο χέρι". Γιατί πράγματι, ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τότε, δεν μπορεί να μη θυμάται».

Απευθυνόμενος στον Σπύρο Βούγια με τον οποίο συνεργάστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει: «Δεν μπορεί να μη θυμάται τους εξοντωτικούς εργασιακούς ρυθμούς, την αγωνία να μην υπάρξει νεκρός στις καθημερινές διαδηλώσεις, τις συνεχείς συσκέψεις μέχρι αργά τη νύχτα στο υπουργείο. Κι αν έχει ξεχάσει όλα αυτά, δεν μπορεί να μη θυμάται την εφιαλτική 5η Μαΐου, ακριβώς μια μέρα πριν από την ψήφιση του μνημονίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος... Η αλήθεια που είπα, γνωρίζω ότι έπασχε. Αλλά ήταν ολόκληρη. Όπως ολόκληρη ήταν και  η υποκρισία πολλών απ' όσους εξανέστησαν», καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Βούγιας με δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον υπουργό Ανάπτυξης.
«Δύο χρόνια μετά νομίζω πως, εκ των υστέρων, εκ του ασφαλούς και εκ του αποτελέσματος, ό, τι και να λες, δείχνει ότι θέλεις να διασώσεις πολιτικά τη δική σου θέση σε σχέση με την εικόνα του κόμματος», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».

 «Η κριτική, επειδή άκουσα και τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον παρακολουθώ κι εγώ στην προσπάθειά του να αλλάξει τη σχετική του θέση, θέαση των πραγμάτων, αλλά εκ των πραγμάτων εκ των υστέρων, νομίζω ότι βοηθάει όταν είναι δημιουργική, βελτιωτική της κατάστασης και γίνεται στην ώρα της. Δηλαδή κάποιος που μιλούσε τον Μάϊο δικαιούται να συνεχίσει να μιλάει και τώρα. 


Σχετικά Θέματα:

Βούγιας: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά»