«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε η σύγκλιση στα κυριότερα θέματα της διαπραγμάτευσης η οποία εκτιμήθηκε από όλους ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σκληρή», ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενοι στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.  
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, προσήλθε με τις γνωστές του θέσεις για τα δημοσιονομικά, τα εργασιακά, τις διαρθρωτικές αλλαγές και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι, η διαπραγμάτευση αντιμετωπίζεται ως ενιαίο σύνολο και ως εκ τούτου ενιαία θα κριθεί και το αποτέλεσμα  
   
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων είναι ενισχυτικός παράγοντας της διαπραγμάτευσης καθώς αυξάνει την αξιοπιστία της χώρας και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για στήριξη "αλά καρτ".  
   
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης αλλά και το δανειακό πρόγραμμα και το PSI καθώς επίσης και κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία πέραν της προαναφερθείσης ατζέντας.  
   
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η συγκυρία είναι κρίσιμη και απαιτείται η ανάληψη ευθύνης από τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους.  
   
Οι ίδιοι κύκλοι της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι, στο τραπέζι της συνάντηση ετέθησαν όλα τα θέματα, ενώ εκτιμήθηκε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση θα έχει θετικό αντίκτυπο στη χώρα, διότι θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση και την ρευστότητα μέχρι το 2020, άρα και τη δυνατότητα ενίσχυσης της ανάπτυξης.  
   
Από την μεριά του ο κ. Παπανδρέου επισήμανε την ανάγκη προστασίας των μισθωτών αλλά και την ανάληψη της ευθύνης από τους εταίρους στη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου και τέλος υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτη η άποψη για τοποθέτηση επιτροπείας στην ελληνική οικονομία.  
   
Τέλος, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Παπανδρεου κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, ώστε να πετύχουμε ως χώρα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ