Η μείωση του εισοδήματος σε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού θα επιφέρει μια εξαιρετική ύφεση μη ανατρέψιμη και εάν συμβεί τότε θα οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή, τόνισε, σήμερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.   Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, την οποία χαρακτήρισε «κυρία με το χοντρό πορτοφόλι» και την κάλεσε να καταλάβει ότι «ναι μεν μπορεί να κατεξουσιάζει πρόσωπα, αλλά δεν μπορεί να κατεξουσιάζει θεσμούς και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι θεσμός».  
   
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση των αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό, υπήρξε σύγκλιση απόψεων σε μεγάλο εύρος, ενώ ένα απο τα ζητήματα που προκάλεσαν προβληματισμό ήταν και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ο κατώτατος μισθός και οι επικουρικές συντάξεις.  
   
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημείωσε ότι εξουσιοδοτήθηκε ο κ.Παπαδήμος να εξηγήσει στους πιστωτές μας ότι αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα μέτρα για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά ταυτοχρόνως η υλοποίησή τους μπορεί να επιτείνει και να φέρει πιο γρήγορα μια κυοφορούμενη εξέγερση, όπως είπε.   
   
Εκτίμησε ότι η χώρα μας θα αντέξει και δεν θα πάμε σε πτώχευση ή χρεοκοπία. Κατά την άποψη του κ.Καρατζαφέρη αυτό θα γίνει «διότι έχει εκλογές η Γαλλία, η Γερμανία και η Αμερική. Αν πέσει η Ελλάδα ούτε ο Σαρκοζί βλέπει ποτέ ξανά εξουσία, ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ομπάμα που θα φέρει αντιμέτωπους ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους Έλληνες. Φέτος δεν μας ρίχνουν, έχουμε ένα χρόνο μιας διαπραγμάτευσης από καλύτερη θέση, δεν είμαστε στο καναβάτσο».  
   
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Μάρτιο θα βρούμε 13,5 δισ. για να πληρώσουμε ένα δάνειο, αλλά όπως είπε «αν φτάσουμε εκεί, θα υπάρξει αυτό που αρνείται η κ. Μέρκελ, αλλά στο τέλος θα αναγκαστούν να μας δώσουν το δάνειο- γέφυρα».  
   
Τέλος, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να ελέγξουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, υποστηρίζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει «αντάρτικο», ενώ στη ΝΔ «ο καθένας κάνει ότι θέλει».  
   
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ.Παπαδήμο, είπε στους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά ότι «έρχονται δύσκολα, κοιτάξτε να το ελέγξετε, γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεφτιλιστούμε».