«Αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω τον προβληματισμό μου, για την αδυναμία των εκπροσώπων της τρόικας να αντιληφθούν το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, να αντιληφθούν και τις ευθύνες των εταίρων μας τους οποίους εκπροσωπούν. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αγνοούν τις ευθύνες όλων εκείνων οι οποίοι κάλυπταν τα πλαστά στοιχεία, που η ΝΔ έδινε στις αρμόδιες αρχές της ΕΕ» δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αναφερόμενος δε στους εκπροσώπους της τρόικας, πρόσθεσε πως «ούτε μπορούν, επισκεπτόμενοι τα γραφεία της ΝΔ, να μην επισημαίνουν τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση της χώρας, αλλά και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν ως συνέπεια της πολιτικής τους που μας έφθασε ως εδώ».

Ο Μ. Καρχιμάκης είπε επίσης ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας «δεν μπορεί να μην συνυπολογίζουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των θυσιών του ελληνικού λαού και να τα εκθέτουν σε κίνδυνο» και επισήμανε ότι «οφείλουν να αντιληφθούν ότι η πίεση για λήψη μέτρων πέραν των υποχρεώσεων που έχουμε ήδη αναλάβει, θα οδηγήσει στα αντίθετα ακριβώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε, επίσης, ότι όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν με αγωνία την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της χώρας και για την κοινωνική συνοχή και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία για τα εθνικά συμφέροντα, η διαπραγμάτευση για το νέο δανειακό πρόγραμμα και για το κούρεμα του χρέους (PSI)».