Για την κυβέρνηση Παπαδήμου, τα λάθη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και την «αδυναμία» του στο μνημόνιο εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, -υπεύθυνος για θέματα ναυτιλίας- Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξη που έδωσε στον «ΒΗΜΑ FM», υποστήριξε ότι για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας δεν φτάει το Μνημόνιο αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Όπως εξήγησε, ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η οικονομία της Ελλάδας πριν τις εκλογές του 2009, καθώς ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, ωστόσο πήγε στις εκλογές με πρόγραμμα παροχών για να τις κερδίσει. Μάλιστα,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, στις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι «αν δεν πάρουμε μέτρα τώρα σε ένα χρόνο θα είναι εδώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ενώ θύμισε ότι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε πει στην Βουλή -πολύ πριν τις εκλογές- ότι αν δεν ληφθούν μέτρα η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Αυτά τα είχα ακούσει εγώ στη Βουλή, αλλά δεν τα ήξερε ο Γιώργος Παπανδρέου;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε του Μνημονίου τονίζοντας ότι έχει διαβάσει το Μνημόνιο και το πιστεύει. Όπως είπε, στην Ελλάδα είναι σύνηθες να ψάχνουμε αποδιοπομπαίο τράγο -στην περίπτωση αυτή το Μνημόνιο και η Τρόικα- και υπογράμμισε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αν το Μνημόνιο θα ήταν επιτυχές, αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το εφάρμοσε ποτέ. Το αρχικό Μνημόνιο -είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης- είχε δύο σκέλη: αφ' ενός την περικοπή δαπανών και αφ' ετέρου τις αποκρατικοποιήσεις και την αύξηση των εσόδων. Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, έκανε το πρώτο, δηλαδή έκοψε μισθούς κλπ, αλλά δεν έκανε ποτέ αποκρατικοποιήσεις, ούτε αύξησε τα έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο Βήμα FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχει κράτος», καθώς τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει στην κρατική μηχανή χωρίς να παρέμβει ο αρμόδιος υπουργός. Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται στο ότι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια σκόπιμα δημιούργησαν ένα κράτος πελατειακό για να μπορεί ο πολιτικός να παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή.