Δημοσκόπηση της ΕΤ3 φέρνει πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και σβήνει την Ντόρα από το χάρτη!


Πέμπτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ToThePoint για λογαριασμό της ET3, λαμβάνοντας μόλις 7%. Πρώτο κόμμα η ΝΔ με 18,6%, δεν μπαίνει στη βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ συγκεντρώνοντας 18,6%, χωρίς αυτοδυναμία, δεύτερο έρχεται το ΚΚΕ με 8,7%, τρίτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2%, τέταρτο κόμμα η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%, ενώ ο ΛΑΟΣ σημειώνει πτώση στα ποσοστά του, συγκεντρώνοντας 4,3%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία έγινε στις 26-28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1001 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται με ποσοστό 24,2%.

Εντύπωση δε προκαλεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, που λαμβάνει 1,7%!

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, το 57% θεωρεί ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης, ενώ το 22,5% πιστεύει ότι η κρίση του Κινήματος θα είναι μακροχρόνια και θα συρρικνώνεται.

Σχετικά με το πως κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση Παπαδήμου, ποσοστό 55,4% αξιολογεί το έργο της αρνητικά, ενώ το 16,7% το κρίνει θετικά.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των εκλογών, το 30,1% δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, το 15,4% θέλει εκλογές μέχρι το Πάσχα, ενώ το 5,3% απάντησε ότι οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν μετά το καλοκαίρι.


Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο