Πέμπτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ToThePoint για λογαριασμό της ET3, λαμβάνοντας μόλις 7%. Πρώτο κόμμα η ΝΔ με 18,6%, δεν μπαίνει στη βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ συγκεντρώνοντας 18,6%, χωρίς αυτοδυναμία, δεύτερο έρχεται το ΚΚΕ με 8,7%, τρίτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2%, τέταρτο κόμμα η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%, ενώ ο ΛΑΟΣ σημειώνει πτώση στα ποσοστά του, συγκεντρώνοντας 4,3%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία έγινε στις 26-28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1001 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται με ποσοστό 24,2%.

Εντύπωση δε προκαλεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, που λαμβάνει 1,7%!

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, το 57% θεωρεί ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης, ενώ το 22,5% πιστεύει ότι η κρίση του Κινήματος θα είναι μακροχρόνια και θα συρρικνώνεται.

Σχετικά με το πως κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση Παπαδήμου, ποσοστό 55,4% αξιολογεί το έργο της αρνητικά, ενώ το 16,7% το κρίνει θετικά.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των εκλογών, το 30,1% δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, το 15,4% θέλει εκλογές μέχρι το Πάσχα, ενώ το 5,3% απάντησε ότι οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν μετά το καλοκαίρι.