Την πρόθεση του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εξέφρασε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε περίπτωση, όπως είπε, που ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Παπαϊωάννου δεν αποσύρει αμέσως το νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη, το οποίο προβλέπει και αποφυλακίσεις καταδίκων.  Σημειώνεται ότι κ. Παπαϊωάννου, υποχώρησε και αποδέχτηκε τελικά τις ενστάσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ – που τους οδήγησαν σε αποχώρηση από τη Βουλή- και τροποποίησε τις ευεργετικές διατάξεις για την αποφυλάκιση έγκλειστων, εξαιρώντας από αυτές όσους εκτίουν ποινή πάνω από 5 χρόνια.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ συγκαλεί την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση, του γραμματέα του κόμματος και των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων με σκοπό να εξετάσουν την πορεία της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση:

«Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα δεν είναι κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, αλλά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», δήλωσε στην ιστοσελίδα tovima.gr ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος συμπλήρωσε πως στη σύσκεψη αυτή «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση».

Θεωρεί, όπως είπε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που συμφωνήσαμε να μην έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αυτό ήρθε. Είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Παπαϊωάννου να το φέρει στη Βουλή και αυτός το έφερε. Τι θέλουν να βγάλουμε τους εμπόρους ναρκωτικών από τη φυλακή; Είναι σωστά πράγματα αυτά;».

Ήδη οι κκ. Μ. Βορίδης, Κ. Γεωργίου, Αδ. Γεωργιάδης και Αστ. Ροντούλης που μετέχουν στην κυβέρνηση ειδοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης να βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του κόμματος.

Αυτό που μένει να δούμε, είναι το τι στάση θα κρατήσει ο κ. Καρατζαφέρης μετά την μερική υποχώρηση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, o οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι διέκρινε στη στάση του Μ. Παπαϊωάννου «προβοκάτσια κατά του Λουκά Παπαδήμου και πολιτικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου» .

Με πληροφορίες από tovima.gr


Σχετικό θέμα:  Τροποποίηση της διάταξης για τις φυλακές έφερε η αποχώρηση ΝΔ και ΛΑΟΣ από τη Βουλή