«Αν σε όλη την Ευρώπη υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιστάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, αν στα κράτη μέλη της ΕΕ υπήρχε ένα ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και δεν είχαμε στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να διαπραγματεύονται πόσο θα χάσουν οι εργαζόμενοι, θα ήταν πολύ πιο στριμωγμένη η Κομισιόν» υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει και «πολιτική ευθύνη» των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι «υπάρχει εμπροσθοφυλακή στην Ελλάδα και πρωτοπορία. Αλλά καμία εμπροσθοφυλακή δε θα λύσει τα ζητήματα, αν δε γίνει εμπροσθοφυλακή ολόκληρος ο λαός». 

Εξήγησε ότι για το ΚΚΕ «ο όρος "κοινωνικοί εταίροι" δεν υπάρχει. Είμαστε αντίπαλοι». Πρόσθεσε πως «μπορεί και να πας και αντιπροσωπεία στο υπουργείο να συζητήσεις, μπορεί να πας και για την κλαδική σύμβαση, αν ισχύει, που δεν ισχύουν πια, να συζητήσεις με την εργοδοσία. Είναι από ποια θέση και με ποια γραμμή πας. Δε σημαίνει ότι κάθε διαπραγμάτευση απαγορεύεται». 

Άφησε αιχμές για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τον ΣΥΝ λέγοντας πως «εν πάση περιπτώσει, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που βασικά προέρχονται από τους κόλπους των δυο μεγάλων κομμάτων, έδρασαν ως προέκταση των ιδεολογικών και πολιτικών τους απόψεων». Επέκρινε, τέλος, τον κ. Καρατζαφέρη ότι δρα ως «εκτελεστής συμβολαίων», επισημαίνοντας ότι «το τι συμβόλαια θα εκτελέσεις στο καθορίζε