Κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση του κατώτατου μισθού, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Με βάση το σεβασμό στην πορεία μου, κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ιδιαίτερα σε σχέση με την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Δεν πιστεύω ότι μια μείωση του κατώτερου μισθού θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της χώρας. Θεωρώ ότι θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, θα διευρύνει ύφεση και ανεργία και δημιουργεί έναν πολύ αρνητικό συμβολισμό», τόνισε. 

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα, συναινετικά μπορεί να βρεθούν οποιεσδήποτε λύσεις. Ούτως ή άλλως βαδίζουμε προς εθνική συνδιάσκεψη».

Δήλωσε ότι εάν συμφωνήσουν όλοι σε έναν υποψήφιο, «σαφώς θα βοηθήσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορείς να το επιβάλεις. Δεν μπορώ να απαγορέψω σε κάποιον που θέλει να κατέβει, αν βρει τις υπογραφές, να κατέβει. Αλλά αυτό είναι θέμα και ευθύνη του καθενός μας».