Δεν θα αποχωρήσει τελικά ο ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά αυτό θα γίνει εάν και εφόσον έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών,  προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, υπό τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη με τα τέσσερα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το κόμμα. Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του κόμματος, συμμετείχαν εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη, δηλαδή τους Μ. Βορίδη, Γ. Γεωργίου, Α. Γεωργιάδη και Αστ. Ροντούλη, ο γραμματέας της ΚΟ του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

Όπως είπε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Καρατζαφέρης, ο ΛΑΟΣ δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, παρόλο που θεωρεί ότι η ενέργεια αυτή -δηλαδή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών- δεν συνάδει με την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Αιτιολόγησε την στάση του λέγοντας ότι παραμένει γιατί είναι κρίσιμη η κατάσταση και το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ, όπως είπε, υπήρχε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, να μην έρθει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, τελικά ήρθε, και θεωρεί ότι δεν μπορεί τέτοιες ώρες που η χώρα δίνει τη μεγάλη μάχη να έχουμε τέτοια νομοσχέδια, ειδικά από τη στιγμή που έχει προηγηθεί συμφωνία.

 Στελέχη του ΛΑΟΣ που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί πως "αυτή την ώρα πρέπει να προτάσσονται όσα ενώνουν την κυβέρνηση και όχι όσα μπορούν να την διχάσουν".

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι αν τελικά έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, αν μπει στην ολομέλεια αυτό σημαίνει αυτόματη αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την συμφωνία των υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ο ίδιος θέλει μια ασφαλή ηγεσία στο συγκυβερνών κόμμα ότι δεν τον ενδιαφέρει πως θα βρει το ΠΑΣΟΚ τη νέα του ηγεσία.


Σχετικά Θέματα:

Στα όρια της νευρικής κρίσης ΝΔ και ΛΑΟΣ για τον Παπαϊωάννου