Την πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών να ενημερώνει άμεσα και διεξοδικά τη Βουλή για οποιαδήποτε παρατυπία ή παράνομη πράξη τυχόν διαπιστωθεί από τους διάφορους ελεγκτικούς φορείς που ερευνούν την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), επαναβεβαιώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.  Ο κ. Δόλλης αναφέρεται στις έρευνες για τις χρηματοδοτήσεις από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη, για τις χρηματοδοτήσεις που έλαβε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", δεδομένου ότι πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για χρηματοδοτήσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ και για έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την οικονομική δραστηριότητα της συγκεκριμένης ΜΚΟ. 

 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Εξωτερικών το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" έλαβε από την ΥΔΑΣ, για την περίοδο 2000-2004 χρηματοδότηση ύψους 8.985.598,12 ευρώ για οκτώ εγκριθέντα προγράμματα που αφορούσαν αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και στο Ιράκ. 

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ που είχε καταθέσει την ερώτηση ζητούσε να ενημερωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης ΜΚΟ ότι "συνεργάζεται με τον ΟΗΕ", αν εμπλέκεται στην αποναρκοθέτηση του Έβρου και ποια είναι τα δηλωμένα μέλη της διοίκησής της στο Υπουργείο Εξωτερικών

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, "η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, με ΑΦΜ 099076166, είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο ΜΚΟ της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. Από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν στο Μητρώο ΜΚΟ, προκύπτει ότι πρόεδρος της ανωτέρω ΜΚΟ είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Κανέλλης και Γενικός Γραμματέας ο κ. Θεόδωρος Μακρυνιώτης". 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι "από τα διαθέσιμα έγγραφα των φακέλων των προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η απευθείας συνεργασία της με τον ΟΗΕ" και ακόμη ότι "η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν σχετίζεται με θέματα αποναρκοθέτησης στην περιοχή του Έβρου".