Να μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, ζητά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τάσσεται υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, σημειώνοντας πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ισοπεδωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει τουλάχιστον τα βασικά για την επιβίωσή του. Δικαιούνται, όμως και οι άνεργοι να έχουν ελπίδα να βρουν δουλειά. Γι αυτό οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν να περιμένουν καθόλου, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: Εμείς έχουμε εξηγήσει γιατί η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αυτό, όμως, δεν φτάνει. Η χώρα πρέπει να ισοφαρίσει έσοδα- έξοδα, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι η βασική αιτία της αποτυχίας του Μνημονίου.

Χαρακτήρισε δύσκολη και κρίσιμη τη διαπραγμάτευση με την τρόϊκα, για δε τη στάση των πολιτικών αρχηγών (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Γ. Καρατζαφέρη) που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, υπογράμμισε: 

Θέλω να ελπίζω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι πολιτικοί αρχηγοί, πλέον, διαπραγματεύονται, μαζί με τον πρωθυπουργό. Εχουν πολύ μεγάλο βάρος πάνω τους, να βγάλουν τη διαπραγμάτευση πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από κεί και πέρα, όλοι συνειδητοποιούμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και κανένας δεν πρέπει να επιλέξει επένδυση σε προσωπικό ή κομματικό κεφάλαιο, αλλά πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνον το συμφέρον της Ελλάδας.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμπόρευση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε: Νομίζω πως ήταν μια κίνηση λίγο πολύ αναμενόμενη. Από κει και πέρα εύχομαι καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ, να κοιτάξει να ξεπεράσει την κρίση. Θέλω να πω, όμως, ότι η λογική της παρέλασης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, όμως, ταυτόχρονα έχουν και υπουργικούς θώκους και ασχολούνται κυρίως με τις εσωκομματικές εξελίξεις, δεν μπορεί να είναι προς όφελος της χώρας. Οι εσωκομματικές εξελίξεις δεν αφορούν κανέναν σήμερα στην Ελλάδα. Αφορούν μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα η επιτυχία ή αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου αφορά όλους τους Ελληνες.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε τις δηλώσεις στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της Δημοκρατικής ΣυμμαχίαςΣτις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην Αποθήκη Δ΄του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται και αύριο και θα έχει επαφές με εκπροσώπους φορέων.