Την κατάθεση στη Βουλή του πλήρους φακέλου της προκαταρκτικής έρευνας του Αρείου Πάγου για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπονή και Σπύρο Μουζακίτη ζητά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Τσούρας με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου. Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με την οποία ζητά να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της έρευνας που διενήργησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάσης Τσούρας.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσούρας τονίζει την ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση με τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους και για απόπειρα νομοθετικής αντικατάστασής τους.

Η Επιτροπή, αφού διαβάσει τον φάκελο με τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης του που διενεργήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ.Μακρή, θα αποφανθεί αν τελικά προκύπτουν λόγοι για να καλέσει σε ακρόαση τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ή άλλον αρμόδιο δικαστικό παράγοντα.


Πηγή: tovima.gr