Το ζήτημα των μειώσεων στους μισθούς, οι επικουρικές συντάξεις και η συζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές είναι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι «είναι ώρα για λήψη σημαντικών αποφάσεων αφού σαν χώρα έχουμε φτάσει στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας». Ειδικότερα για το ζήτημα των μισθών, μιλώνταςτο πρωί σε τηελοπτικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσκρούσει σε τοίχο, πρόσθεσε ότι «πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα», το οποίο -όπως είπε- «μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις».

«Όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι τυχόν μείωση των μισθών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές παρενέργειες.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις των ελεγκτών περί ανταγωνιστικότητας ο κ. Καψής επεσήμανε ότι «σαφώς υπάρχει ζήτημα ανταγωνιστικότητας, αλλά υπάρχει και το θέμα της ύφεσης».

Επισήμανε ακόμη ότι «αν πούμε ''όχι'' στη συμφωνία θα πρέπει να πούμε μετά πώς θα προχωρήσουμε».

Ερωτηθείς σχετικά με την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το πιθανότερο είναι να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο οι κ.κ. Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης να συναντηθούν «αν προλάβουμε» και σήμερα το βράδυ.