«Να λογοδοτήσουν όσοι οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική αφασία. Γι' αυτό είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να ηγηθούν στο κόμμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Βήμα FM 99,5 και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει περιθώριο για ξεκατίνιασμα». «Δεν έχει περιθώρια το ΠΑΣΟΚ για ξεκατίνιασμα. Δεν  έχει περιθώρια. Γιατί αρχίζει η αντίδραση από κάτω. Και μάλιστα σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα. Πέφτεις στο λάκκο μη συνεχίζεις να σκάβεις Περιόρισε τις απώλειες βγες απέξω. Αυτό πρέπει να κάνουν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα είτε έχουν μεγάλες ευθύνες ,είτε έχουν μικρές. Δεν έχει περιθώρια», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν μπορεί πρόσωπα τα οποία έχουν θεμελιακή ευθύνη για την προεκλογική αφασία που απονομιμοποίησε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, για όλη αυτή την αφασία με θεωρητικά κατασκευάσματα, όποιος και να είναι δεν με ενδιαφέρει η για την μετά χαλαρή περίοδο, γιατί έτσι φτάσαμε στο μνημόνιο, έπαιξε ένα ρόλο αυτό 15% - 20%, θέλει ο καθένας από αυτούς να κάνει τη κατάθεσή του, την αυτοκριτική του. Δεν μπορεί ξαφνικά να κάνουνε τους σωτήρες άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Δεν υπάρχει λογοδοσία καμία διαδικασία λογοδοσίας. Άρα, λοιπόν, θέλω να πω δεν υπάρχουν υποψήφιοι».

Και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα ηγεσίας. Γενικά υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας στη χώρα. Δηλαδή δεν υπάρχει αυτός ο οποίος θα πιάσει δυνατά το τιμόνι και θα πει στους έλληνες ξέρετε θα κάνουμε αυτές τις θυσίες αλλά μετά από τρία χρόνια θα είμαστε εκεί και θα υπάρξει μια ανταπόδοση, ειδικά στους μη προνομιούχους με αυτά κι αυτά. Έχει χτυπηθεί η εμπιστοσύνη. Η μεγαλύτερη κρίση σήμερα που αντιμετωπίζουμε είναι η κρίση εμπιστοσύνης. Έτσι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου προκύψει οτιδήποτε». 

Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Ανδρουλάκης δεν απέκλεισε «ένα ατύχημα ακόμα και στη Βουλή».

«Βλέπω υπάρχει μια νευρικότητα γενικευμένη. Μια ανταρσία των Βουλευτών. Γιατί υπάρχει αυτή η ανταρσία Διότι βλέπουν ότι οι πάνω δεν ανταποκρίθηκαν Τι είναι η πολιτική κρίση Οι κάτω δεν μπορούν να ζήσουν όπως ζούσαν χθες και οι πάνω δεν μπορούν να διαχειριστούν την ηγεσία όπως χθες. Αυτή σημαίνει γενικευμένη κρίση. Υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα κυβερνησιμότητας», κατέληξε.