«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, γιατί εάν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, θα χρεοκοπήσουμε κι αν χρεοκοπήσουμε τότε αυτή η πολιτική ηγεσία θα έχει οδηγήσει τρεις γενιές Ελλήνων στην καταστροφή», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη. Απηύθυνε έκκληση σε όλους να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Εξάλλου, μιλώντας στην ΕΤ- 3 σημείωσε ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι δύσκολος, αλλά υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, το οποίο προσδιόρισε χρονικά "μετά από δύο- τρία χρόνια που θα αρχίσει, πλέον, η ανοδική πορεία, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι στοιχειωδώς αυτή η πολιτική ηγεσία θα σοβαρευθεί. Διότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι πραγματικά τραγικό. Έχεις τον κ. Παπαδήμο να μάχεται για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και 49 υπουργούς να κάθονται", όπως σημείωσε. 

Κάλεσε, επίσης, τους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να σταματήσουν τη "διγλωσσία" και να λένε προς τα έξω όσα λένε και στις συσκέψεις με τον πρωθυπουργό.

Για δε τις βουλευτικές εκλογές τόνισε ότι θα γίνουν μόλις ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα της παραμονής της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων από τον χώρο της υγείας και επισκέφθηκε τη Μηχανιώνα και την Περαία. 

Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ