Με τις ομιλίες 45 στελεχών συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τη Βάσω Παπανδρέου να ζητά επίσπευση των διαδικασιών για την ηγεσία όπως και ο Πέτρος Ευθυμιου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει ζητήσει το ίδιο από τον Γιώργο Παπανδρέου στην μεταξύ τους συνάντηση το πρωί, όπως είχε γράψει το newpost.gr. Η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με δική του πρωτοβουλία, να επισπεύσει τις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας και από όσους είναι υποψήφιοι να θέσουν την παράταξη πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Επίσης πρότεινε να υπάρχει μια υποψηφιότητα ώστε το ΠΑΣΟΚ να κρατηθεί ενωμένο έστω κι αν θα είναι πάρα πολύ συρρικνωμένο.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Ευθυμίου, είπε ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπαν αλήθειες αλλά αυτό δεν φτάνει. "Χρειάζεται σωστή αυτοκριτική για να ακούσει ο λαός και να αναγνωρίσει την αλήθεια που λέμε". Με αναφορά στην ρήση του Καρλ Μαρξ ότι "ο γαλλικός λαός είπε το 1848 πώς καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά φρίκη χωρίς τέλος", ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι δεν είναι λύση το μην πεθάνει κανείς, αλλά να διατυπωθεί ένα πειστικό πρόγραμμα εξόδου ενώ ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι "το ΠΑΣΟΚ πέτυχε πολλά και πρέπει να αναδειχθούν. Μπαίνει", τόνισε, "εκβιαστικό δίλλημα ή ψηφίζετε τα μέτρα ή δεν έχει δάνειο και PSI". Στράφηκε εναντίον των Ευρωπαίων πιστωτών, λέγοντας πώς "κάποιοι θέλουν την δημοκρατία μας στο απόσπασμα, όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου" και ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου "να μην υπάρχει καμία δέσμευση σας χωρίς διάλογο των βουλευτών". Πρότεινε να διασφαλιστεί το PSI κοινές μετοχές είπε και τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το σχέδιο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα". Η κ. Κατσέλη προειδοποίησε για το θέμα της ηγεσίας ότι δεν θα αποδεχθεί να επικρατήσουν οι παρέες αλλά η ανάδειξη των ικανών να ανασυγκροτήσουν το ΠΑΣΟΚ.

Στη παρέμβασή του, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι, ως βουλευτής, δεν δίνει λευκή εξουσιοδότηση στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών να διαπραγματευθεί ο,τιδήποτε, χωρίς να το γνωρίζουμε, ούτε, όπως είπε, λευκή εξουσιοδότηση σε μια κρίσιμη περίοδο να προχωρήσει μια συμφωνία που δεν θα την αποφασίσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετά από συζήτηση.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας στην τοποθέτησή του εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σε ενδεχόμενη υιοθέτηση των προτάσεων της τρόικας για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. "Δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες αν δεχθούμε τέτοια μέτρα", ανέφερε και πρόσθεσε πώς "η εξαθλίωση δεν είναι ο καλύτερος παράγων για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με την τρόικα.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου του είπε πώς "έχει ευθύνη γιατί κάποιοι πέτυχαν στον εκβιασμό "ή κόβεται το οξυγόνο της χώρας ή δεν καταβάλλεται η 6η δόση". Έγινε αντί τον Οκτώβριο τον Δεκέμβριο, αφού είχες παραιτηθεί. Και πρέπει να μιλήσεις στον ελληνικό λαό τί συνέβη". Ο κ. Κακλαμάνης καταλόγισε στον κ. Παπανδρέου και την ευθύνη για έλλειψη εσωτερικού διαλόγου παρότι η Κ.Ο. ψήφισε και σωστά, όπως είπε , τα μέχρι τώρα μέτρα και δεν πτώχευσε η χώρα ενώ εκτίμησε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε την "πέμπτη φάλαγγα", και τους "θρασύδειλους", όπως είπε "που στο εσωτερικό της χώρας υπονόμευαν την προσπάθεια της κυβέρνησης" και εκτίμησε ότι επιδιώκεται να γίνουν εκλογές πριν τη λήξη του ομολόγου 14,5 δις στα μέσα Μαρτίου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε ότι το "ΔΝΤ θέλει βαλκανιοποίηση της Ελλάδας" και υπογράμμισε ότι "δεν θα πρέπει να υπάρξουν κακοί και καλοί βουλευτές στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτό ισχύει και για τη ΝΔ και θα πρέπει να το έχουν κατά νου και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να το αναδείξουν".

Ο Ντίνος Βρεττός ανέφερε ότι για να ανακοπεί η φθορά του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να υποστηριχθεί μία μόνο υποψηφιότητα για την προεδρία κι όλοι να συσπειρωθούν σ΄αυτήν.